Štěňátka jsou v naší chovatelské stanici plánována a náležitě očekávána.

Péče o ně začíná péčí o fenu. Naše fenky jsou díky našemu životnímu stylu a jejich pracovnímu zápřahu v dobré kondici a těší se výbornému zdraví. Gravidita je stav fyziologický, takže fenku po nakrytí nevyřazujeme z aktivit, na které je zvyklá a které udrží její kondici a baví ji. Ale vyvarujeme se jakýchkoli změn, přetížení nebo situacím, které by ji mohly stresovat a způsobit problémy. V druhé polovině březosti upravujeme krmení i délku a náročnost vycházek. Fenky s námi žijí v bytě, takže pozornosti mají dostatek.
 
Porod probíhá doma. Během porodu i následující týdny jsou fenka i štěňátka pod bedlivým dohledem. Štěňátka jsou první dva až tři týdny kojena fenkou, pak jsou postupně přikrmována stravou nejlepší kvality, spolu s tvarohem, vejci, kozím mlékem i masem. Po čtyřech týdnech začínají štěňátka poznávat svět mimo porodní bednu. Pokud počasí dovolí, mají možnost výběhu na zahrádce. Jsou chována v čistotě a učíme je hygienickým návykům.


Návštěvy přijímáme v době od čtyř týdnů věku štěňátek. Do nových rodin potom odchází ve věku od osmi týdnů. Tím, že jsou s námi doma, jsou socializovaná, zvyklá na děti, ostatní dospělé psy, běžný provoz doma i na cestování autem.

Pro kvalitní vstup do života našich štěňátek děláme maximum a od Vás očekáváme zodpovědnost. Psík s Vámi bude sdílet život dalších patnáct i více let, proto si jeho pořízení dobře rozmyslete. Promyslete si prosím náklady během celého života psa a nešetřete při pořizování štěněte na úkor kvality chovu, je to ten nejmenší finanční vklad v jeho životě. Pamatujte také, že labrador je aktivní plemeno milující přítomnost lidí. Sám bude nešťastný i na zahradě. Tito psi potřebují v životě náplň, užívat si vodu, lítat ve sněhu a hlavně pánečky, pro které budou moci nekonečně cokoli aportovat. Budou šťastní uprostřed rodiny, kde se něco děje. Labrador je snadno cvičitelné plemeno, dbejte však na důslednost! Základní výcvik potřebuje každý pes.

Majitelům našich štěňátek rádi poradíme s chovem, výživou, výcvikem, výstavami i dalším, co je může v psím světě potkat. Budeme moc rádi za kontakt s Vámi i nadále, vždy nás potěší fotky a zprávy, jak se našim odchovancům u Vás daří.
 

Doufáme, že Vám labřík z naší stanice obohatí život tolik, jako obohatily holky nám!

 

zpět