2. - 3. 9. 2023, KVZPR Sušice u Přerova a Týn nad Bečvou, III. cena, všestranně upotřebitelný pes "U"

Dva dny nabité disciplínami v lese, na poli a vodě, dva dny s přáteli a jejich chlupáči. Nastupovala jsem s vědomím, že mám po boku psí parťačku, která je sice ještě psí děcko, ale jde do všeho srdcem a naplno. Oba dny pracovala neskutečně. I když byla postupně znát únava a mezi disciplínami si i zdřímla, do každého dalšího úkolu šla zase naplno. Do třetí ceny nás nakonec poslala limitní známka, když vyběhla na marking dřív, než jsme dostaly povel. A aby nás to nemrzelo, tak jsme ještě přidaly dvoječku na dohledávce kvůli času, jak oblítla a ověřila lány i okolo. Končily jsme s blesky nad hlavou a litrem vody v holinkách, ale moc spokojené. Jsem na tu naši psici pyšná. Pořád se směje a pokaždé na mě spokojeně koukne: "to bylo dobrý, mamko, co?" Díky Rikki, těším se, co nás ještě čeká. A samozřejmě obrovská poklona a díky manželům Pokorným a jejich týmu za skvělou organizaci zkoušek.

5. 7. 2023, KPZ Sušice u Přerova, II. cena, 206 bodů

Dnes jsme s Rikki vyrazili na její první lovecké zkoušky. Zkoušky pořadané manželi Pokornými slibovaly skvělou organizaci a zajímavé terény. Ranní nervozitu jsem na místě přetavila v těšení a los 13 nám přinesl štěstí. Rikki pracovala skvěle, s nábojem a radostí jí vlastní, nezastavilo ji ani pravé letní počasí. Do druhé ceny nás nakonec poslaly limitní známky na vodě, kdy si opravila úchop a já pro jistotu dala povel, a na markingu, kdy jsem ji kvůli chybě odhadu vzdálenosti musela poslat podruhé. Ještě nás prověřila chůze u nohy kolem švestek a ořechů :-) Vysloužila si nejednu pochvalu rozhodčích pro rychlost a chuť k práci. Jsem na tu naši labřici pyšná.
Byl to krásný den se starými i novými přáteli, pro mě i s trochou nostalgie - je to už 8 let, co jsem byla na posledních zkouškách se Satunkou.
 

15. 5. 2022, OVVR Větrný Jeníkov, 218 bodů

zpět