23. 12. 2018

Zamyšlení nad právě uběhlým rokem a očekávání nadcházejícího si můžete přečíst zde.

 

27. 10. 2018

Děkujeme za zprávy od Bellinky - 27. 9. dokončila ve Štěpánově (OMS Teplice) podzimní zkoušky v I. ceně se 199 body! Moc si to s paničkou užily a odnesly si další cenné zkušenosti. Jsme na vás naležitě pyšní :-)

Bonnie také nezahálí - také se pilně připravuje.

Více fotek najdete v galerii odchovů.

17. 9. 2018

Moc děkujeme za krásné zprávy a fotky Belly a její paničky, které se vypravily na výcvikový tábor v Bělé pod Bezdězem pod vedením skvělých výcvikářů Zuzky a Viktora Veselých. Pod jejich taktovkou se z Irči a Belly stává sehraná dvojka, s kterou je potřeba počítat! Vyzkoušely si reálné disciplíny jako klid na stanovišti v lese, kdy i zkušeným vůdcům často přeběhne mráz po zádech - ze střelby a lomozu honců, napětím a soustředěním vůdců a jejich psů v kontrastu s tichou přírodou. Ne vždy je to jen cesta nahoru, zrovna Irča by vám mohla vyprávět, kolik odříkání a úsílí do toho již musela vložit. Ale ty okamžiky, kdy na vás váš pes visí očima a čeká na vyslání, kdy v tichosti a soustředění pracuje, za to prostě stojí... Asi to může vypadat poťouchle, lítat a plahočit se po lese a poli, často v dešti, s komáry a tak. A asi je to možné pochopit jen až si to člověk sám na svou vlastní a psí kůži zjistí. Ale pozor, často dochází k nevratým změnám... ;)

Více fotek najdete v galerii odchovů. Moc za ně děkujeme Zuzce a Elišce Kodadovym. A speciální díky také letí cvičitelce Petře Golinovské.

 

22. 7. 2018

Tento víkend jsme si užili vzácnou návštěvu - Bellinku s Bonnie a jejich paničky. Jednak jsme si užili sami sebe a konečně v klidu povykládali, ale také poctivě pocvičili a pomohli holkám zase trochu pokročit v lovečině. Obě feninky rychle chápou a jsou nadšené vlastně z čehokoli. Jako třešničku na dortu si poprvé vyzkoušely barvu a vyrazily nám dech s jakou pečlivostí a klidem se ji snažily vypracovat. Jen tak dál holky, jste moc šikovní! :-)

Momentky najdete v galerii odchovů.

10. 5. 2018

Satunka a její děti z party B slaví dnes narozeniny! Čas letí jako splašený a Satunce je už 9 let a juniorům 3 roky! Původně jsme netušili, že budeme mít to štěstí přidat kapičku do labradořího světa a odchovat dva vrhy těchto krásných a inteligentních psů. I při nejlepší přípravě je to krok do neznáma a nevíte, co zrovna vám matička příroda nachystá. Měli jsme štěstí a z našich štěňátek vyrostla krásná a zdravá psiska! Někteří dokonce vstoupili do světa lovečiny a výstav, takže můžeme spokojeně sledovat, jak se jim daří, usmívat se pod vousy a užívat psí důchod, samozřejmě aktivně ;) Všem přejeme vše nejlepší a spoustu společných let! Užívejte si výsadu mít takové stvoření po svém boku, není to samozřejmost :-)

1. 5. 2018

Bonnie vyrazily s paničkou na své první výstavy - včera na Klubovou oblastní a dnes Klubovou výstavu v Kelči. A vtrhly tam jak velká voda - včera získaly ohodnocení V1, vítěz třídy a CC (čekatel klubového šampiona) a dnes V4. Zuzka je skvělá handlerka a Bonnie se vystavovala jako profík. Jsem na Vás holky moc pyšná a moc Vám děkuji za skvělou prezentaci naší stanice. Více fotek ve fotogalerii odchovů.

23. 4. 2018

Dostali jsme krásné fotky od Bonnie. Holky trénují na výstavu. Budeme jim moc držet pěsti! Více fotek ve fotogalerii odchovů.

13. 4. 2018

Naše Jessinka dnes slaví 10 let! Je můj vymodlený první pes a vletěla do mého života jako tornádo. Pravděpodobně tak trochu jako předzvěst velkých změn, protože pro ni už jsem si jela s Fildou. Co všechno se už mezitím stalo... ;)
Přejeme vše nejlepší i ostatním sourozencům, ať jim to ještě dlouho běhá! :-)

19. 3. 2018

Moc děkujeme za pozdravy od Stellinky (Berry), celá mamina :-)

3. 2. 2018

Konečně jsme udělali pár aktuálních foto holek. A to tam, kde to milují nejvíc - na vodě a v rákosí :-)

 A další šikovný pejsek k nám našel cestu - Endy z Kolbyho vršku, vlohy přesně jak mají být! :-)

22.1. 2018

Včera labříci z našeho vrhu A oslavili už 4. narozeniny. Toto letí! Přejeme všem hodně zdravíčka, spoustu lumpačin a aktivní páníčky:-) Mějte se krásně, chlupáčkové!

19. 1. 2018

Otevřeli jsme školu pro zájemce o mysliveckou kynologii od začátečníků pro pokročilé doladění při přípravě na lovecké zkoušky. Více informací naleznete zde.

 

Archiv novinek 2017

 Archiv novinek 2016

Archiv novinek 2015

Archiv novinek 2014

Archiv novinek 2013

Archiv novinek 2012

Archiv novinek 2011

Archiv novinek 2010