12. 7. 2015
Do nového domova odjela i Bellinka. Přejeme jí a jejím pánečkům mnoho krásných zážitků.

Opět to bylo sice náročné, ale nádherné období, kdy jsme mohli být u zrození a vývoje nového života. Mohli jsme pozorovat první přisátí štěňátek k maminčiným strukům, první pohyby, vrnění. Otevření očí a oušek, první krůčky, běh, štěkot, vrčení, první zoubky. První hry, které se záhy staly propracovanou, složitou společenskou událostí rostoucích šelmiček. Mohli jsme být u jejich objevování aspoň kousku našeho velikého světa. Máme tu teď nějak prázdno, ale hřeje nás pocit, že se mají u svých nových rodin dobře.

Přejeme Vám všem mnoho společných krásných let a děkujeme za péči, kterou našim maloškům věnujete. Ať Vám dělají radost.


8. 7. 2015
Do světa už odjel i Benjik. Máme radost, že se doma s pánečkem také dobře zabydlel. Jsou ty odchody jakési těžké, tak to ulehčuje vědomí, že se všem daří fajn a dělají svým rodinám radost. Opatrujte se!
 

6. 7. 2015
Tento víkend odjeli do nových domovů Bonnie, Bianca, Berry a Bady. V Galerii odchovů můžete vidět první příspěvky z další životní etapy našich štěňátek. Podle zpráv zvládli vstup do nových domovů na jedničku :-)

Přejeme jim a jejich páníčkům mnoho šťastných společných let!

 
4. 7. 2015
Tento týden trávíme na chatě - štěňátka mají co zkoumat, nekonečně mnoho prostoru k dovádění a je tu klid. Vytáhli jsme i bazének, tak se naši vodomilové mohou dosyta máchat. Hlavně Bianca a černé holky vzaly bazén útokem. Hned přišly na to, jak si pár litrů vypustit pod sebe. A tak po minutě už tam byly celé :-)
Také nás navštívila Renča Krejčí a Radka Ulmannová. Moc jim děkuji za pomoc s focením postojů a skupinových fotek!


 
Benji:


Bady:



Bonnie:


Bianca:


Bella:


Berry:


30. 6. 2015
Využili jsme krásné soboty a celý den strávili venku na chatě. Štěňátka se vydováděla i spolu s mladou goldenkou Corčou a našima holkama. I když Satunka byla asi i ráda, že si s jejíma mlaďochama chvílli hraje i někdo jiný. Video najdete zde. V neděli pak byli potřetí odčerveni.



25. 6. 2015
Včera proběhlo první očkování a čipování. Vše zvládli bez následků. Do naší kuchyňské váhy se už nevejdou, tak jsme je zvážili na pořádné váze tam a všichni váží mezi 5,5 a 6 kg. Byl to velký den pro malochy i ordinaci paní doktorky ;)

23. 6. 2015
Další video plné her našich štěňátek najdete zde.


21. 6. 2015
Další týden nám uběhl jako voda... Štěňátka jsou veselá, kontaktní stvoření a než se rozdovádí i mazlivá ;) Nosí si hračky, tenisáky, třepou uzlíky, čachtají vodu, zkrátka se oddávají bezstarostným štěněčím hrám.

14. 6. 2015
Štěňátka byla podruhé odčervena, vše proběhlo bez problémů. Řádili na louce a video nejen z těchto hrátek můžete vidět zde.


13. 6. 2015
V ohrádce je čím dál více živo. Prckové zdokonalují svůj pohyb. Hry se stávají divočejší a někdy i hlučnější ;) Zjistili, že se dá šoupat miska s vodou tak, aby se vyšplouchla, a pak je náramná sranda lítat v rozlité vodě a válet v ní sourozence. Vojtíšek jim občas čte pohádky a někdy to vypadá, že ho i chvíli poslouchají.

7. 6. 2015
Štěňátka už mají 4 týdny, nějak to rychle utíká. Váží všichni kolem tří kil. Jsou to naši malí šotkové. Zkouší, co si tak počít se zoubky a zkouší materiál oušek a ocásků sourozenců... ;) Včera byli poprvé venku - objevovali sedmikrásky, větvičky a lístky. Všichni jsme si to náramně užili.

Video ze 4 týdne života psíčků najděte zde.


1. 6. 2015
Štěňátkům rostou zoubky, tak je začínají zkoušet. Zdokonalují si pohyb a jsou čistotní - chodí se venčit do ohrádky mimo bedýnku. Po příkrmech se vždy jen zapráší. Byli poprvé odčerveni a zvládli vše bez potíží.

Nové video ze třetího týdne naleznete zde.


27. 5. 2015
Štěňátka začínají reagovat na okolí. Jídlo a spánek už prokládají hrami, zkouší vrčet a štěkat. Deset minut se bedýnka hemží a pak zase padnou :-) Je s nimi sranda.


25. 5. 2015
Nové video z druhého týdne naleznete zde.


24. 5. 2015
Štěňátka mají 14 dní. Otvírají se očička a ouška, krůčky začínají být jistější. Je čas odtajnit jména :-)

Fialová holčička:
Zelená holčička:
Černý kluk:
Červený kluk:
Žlutá holčička:
Růžová holčička:
20. 5. 2015
Štěňátka mají 10 dní. Rostou jako z vody. Nožky jim sílí, začínají je dávat pod sebe a objevovat krok.


18. 5. 2015
Štěňátka rostou jako z vody, všechna už přesáhla hranici jednoho kila. Satunka se o ně hezky stará, takže se jen občas ozve nějaké zabroukání a pak "dupot", když za nimi jde do bedýnky. Jsou to meďánci.


15. 5. 2015
Štěňátkům se začínají pigmentovat čumáčky, tlapky a drápky.

13. 5. 2015
První video našich miminek zde.

Pohoda po ránu:
12. 5. 2015
Šěňátka krásně prospívají, hledání struků a sání u maminky se zdokonalilo na profesionální úrověň a ozývá se jen spokojené broukání. Už včera jsme mohli nasadit rozeznávací oboječky. Jsou váhově vyrovnaní, černé holky váží úplně stejně :-)


10. 5. 2015
Na den matek a Satunčiny 6. narozeniny se narodilo 6 štěňátek: 2 žlutí kluci, 2 žluté a 2 černé holky. Všichni měli porodní váhy kolem půl kila. Hned po přiložení se krásně přisáli. Satu je pečlivá máma. Maminka i miminka jsou v pořádku a my si užíváme ten zázrak narození nového života.


19. 4. a 8. 5. 2015


                       41. den                                                  61. den

1. 4. 2015
Na Apríla krásná zpráva - máme potvrzenou březost! Na sonu šly hezky vidět detaily a váček s embryem měřil asi 2,5 cm.

9. 3. 2015
Satunka byla nakryta Codym (Corado z Muchovy boudy). Cody si ji namlouval jako pravý gentleman ;)

zpět